fbpx

Skat i Spanien

Andreas Kragekjær Pedersen

Grib chancen og kom afsted på din livs rejse!

Skatten i Spanien er som mange nok ved,  anderledes end i Danmark, og  er også grunden til flere virksomheder og personer tager springet til Spanien. Udover at skatten er billigere slipper man også for en lang række afgifter ved at være bosat i Spanien.

Det er min opfattelse at fødevare ca. er 30 til 50% billigere. Biler er 50 – 70 % billigere, dog koster brændstof det samme. Det er også en helt del billigere at spise på restaurant i Spanien samt er boligudgifterne også lavere end i Danmark.

Tilbage til skatten! Man kan ikke sige præcis, hvad man skal betale i skat i Spanien da personskatten varierer afhængigt af:

  • Om der er lønindkomst, pension indkomst eller kapitalindkomst
  • Hvilken provins og kommune man bor i

Hvis du er bosat i Spanien, bliver du beskattet af din globale indkomst og formue, og indkomstskatten går fra 19 – 45% hvor det 45% nås ved en skattepligtig indkomst på 60.000 euro.

Kapitalindkomst beskattes med mellem ca. 19%. Det afhænger af mange forskellige ting, hvor meget skat man betaler. Der findes både eksempler med personer der betaler mere og mindre. I skal læse meget mere om den præcise skat her https://www.expatica.com/es/finance/taxes/tax-system-471614/

Derudover skal du som bosiddende i Spanien betale formueskat på ca. 0,2 – 2,5 % af nettoformuer der overstiger 700.000 euro. De 2,5 % nås ved en nettoformue på 10.695.996 euro. I Danmark har vi som bekendt ikke en generel formueskat. Her vil der således ofte ligge en merskat i forhold til dansk beskatning.

Så det store spørgsmål er om det kan betale sig at flytte til Spanien, hvis man har til formål at spare penge på skat, afgifter osv. Det kan man ikke svare generelt på. Man må kigge på den konkrete person og se på hvilke indtægter man har og hvor de kommer fra, før man kan sige om det kan betale sig.

“En dåre kan tjene store penge, men kun en klog mand forstår at bruge dem.….