fbpx

Løn i Spanien part 2

Andreas Kragekjær Pedersen

Grib chancen og kom afsted på din livs rejse!

I del 1 fik vi det klargjort at man faktisk får en meget udmærket løn selvom det er Spanien man arbejder i.  Det går så lynhurtigt fra at være en udmærket løn til at være en rigtig god løn, netop fordi det er i Spanien. Her er alting nemlig ca 30% billigere end hjemme i Danmark hvis ikke mere! 

 Så det siger sig selv at hvis man får en dansk løn i Spanien så har man det godt.

 Når det kommer til husleje hernede hvis man vil leje sig ind i en lejlighed f.eks., er det meget svingende, det kommer naturligvis an på placering og hvor ny/ god lejligheden er. Hvis man bor inde midt i Málaga, som jo altså er en storby, er det en smule mere dyr end hvis man bor i udkanten af Malaga eller i mindre byerne som fx Fuengirola. Ligesom alle andre steder i verden, stiger prisen jo nyere og bedre placering samt kvaliteten af lejligheden er. Vi bor f.eks. 3 dyre sammen i en total nyrenoveret lejlighed med det hele der betaler vi så også ca. 1200 euro, som er meget hernede. Men igen hvis man er 3 og tage placering og hvor ny den er så er 400 euro på man ikke det store. Vi kender flere og har hjulpet flere kandidater til at have værelser sammen med andre ned til 200 euro pr. person og hvis man lejer hus sammen 5-8 stykker kan man i få tilfælde endda gøre det endnu billigere end 200 men alt efter kvalitet. 

 Det kan også sagtens lade sig gøre at dine lejligheder der er delevenlige til 2 mennesker, hvor man sagtens kan få noget fint for omkring 600 euro om måneden. Og hvis man så er 2 er det meget billigt i forhold til vi jo er i en storby.  Når det kommer til depositum, er det meget almindeligt at betale 1x husleje som depositum og så selvfølgelig en måneds husleje når man flytter ind. Så en indflytnings pris er oftest 2x husleje den første måned, hvor 1af dem går til depositum. I nogle tilfælde kan man risikere at betale 1 månedshuslej til ejedomsmælger som en slags “kontraktfee eller ejedomfee” så hjælper ejendomsmægleren med det hele men ofte kan man undgå ejendomsmæglerne og leje direkte af ejeren.

 Når det kommer til de andre ting vi har brug for i hverdagen mad, drikke, mobil, internet, fitness og andre fornøjelser er det som sagt ca. 30% billigere end hjemme i Danmark. Hvis man f.eks. ligger et madbudget på 200 euro (1500 Dkk), så er man hvert fald godt dækket ind og kan spise/købe næsten hvad man vil. Man kan typisk spise lokalt ude på restauranter, for 10 euro for 3 retters menu pr. person. Med en gratis flaske vin for hver anden person ved bordet, hvis man kender gode lokaler tilbud ved stranden.

 Vi har levet et hurtigt budget, så i kan få en fornemmelse af hvordan sådan et kunne se ud her i Spanien.

Udgifter Pr. måned
Delelejlighed med 1 eller flere venner 250 euro
El og vand 40 euro
Mad og drikke 200 euro
Mobil og internet 40 euro
Tøj og sko 75 euro
Fitness, sport, udflugter 50 euro
transport 30 euro
Andre fornøjelser 50 euro
Samlet udgifter 780
Typisk indtægt efter skat 1500 euro

Hvis du har spørgsmål til jobs, levevilkår eller andet så skriv altid til os på facebook siden og vi vil være rigtig behjælpelig med alle slags spørgsmål. Vi ses i Spanien! 

Vin er lys holdt sammen af væske.