fbpx

Iværksætter i Spanien

Er du iværksætter?

Er du iværksætter og gerne vil starte en virksomhed i et andet land end dyre Danmark, så kan det være at rejse til Spanien er det rette for dig. I Spanien finder man nemlig utrolig mange fordele for iværksættere. Der er flere grunde til at mange danske virksomheder og startup’s er rykket til Spanien. Der findes mange eksempler på danske virksomheder der har etableret sig i Spanien.

Blandt danske virksomheder finder vi bla. AnyTech365, APC, BestSecurity, IdemøblerInwema ApS og mange flere.

Kan det betale sig at flytte til Spanien og starte virksomhed? Det kan man ikke svare præcist på da der er mange ting der spiller ind og mest af alt har det også meget at gøre med hvilken virksomhed du vil starte.

Det er ikke nødvendigvis den lavere skat der er den største fordel eller de billige omkostninger og opstartsfordele. Det at ens private leve omkostninger er så billige som de er og det at man kan vedligeholde en høj levestandard for ingen penge som nyopstartet iværksætter er vigtigt for at have den ro og frihed til at bygge bæredygtige virksomheder. I Danmark har man som iværksætter en langt større økonomisk pres hvis ikke man eksempel vil bo hos ens forældre mens man starter virksomhed op.

Der findes også mange fordeleklubber og arrangementer i Spanien for iværksættere. Den spanske stat er generel rigtig god til at hjælpe iværksættere. Der er små virksomheder rundt omkring som eksistere kun til at forbedre startups og iværskttere. En af disse fordelsklubber hedder ”startupgrind”. Der findes også et utal af store arrangementer som f.eks. ”Southsummit” og det kendte Seedster som den kendte dansker Jesper Buch står for.

Både Jesper Buck (Just-Eat) og Lars Seier Christensen (mest kendt for Saxo Bank A/S) er blot et eksempel af rigtig mange iværksættere som startede deres iværksætterdrømme i Spanien. De har brugt henholdsvis 8 og 5 år i Spanien før de flyttede videre og anbefaler at være iværksætter i Spanien.

Skrevet af Andreas Kragekjær Pedersen

 

“One is greater than zero.….