fbpx

Corona I Spanien

Corona-situationen i Spanien

Som alle nok er klar over, har COVID-19  ramt hele verden – det gælder også Spanien. Heldigvis går det i den rigtige retning, og landet er ved at åbne op igen. Igennem længere tid har der været curfew, hvilket betyder at man ikke måtte udenfor sit hjem mellem kl. 01-06 om natten. Denne regel er nu blevet fjernet, tingene begynder at være normale igen.

Spanien er en af de lande i EU, hvor der er flest vaccineret i forhold til indbygger tal, derfor ser det ud til at det hele går den rigtige vej.

I Danmark er vi ved at være vant til at skal testet hele tiden, og vise en negativ test frem. Denne regel er ikke gældende i Spanien, og du skal derfor ikke fremvise en negativ test hvis du skal ud.

 

Hvilke regler er der så nu?

I Spanien bruger man mundbind næsten hver gang du skal ind et offentligt sted, det vil sige at hvis du ind for at handle, på shopping og offentlig transport. Du skal ligeledes have det på, hvis du vil ind på en restaurant – dette gælder kun hvis du går indenfor. Tidligere på året skulle du bære mundbind på stranden, denne regel er heller ikke eksisterende længere. Selvom der ikke længere er curfew, så lukker diskuter, barer og alt andet kl. 00:30 – og alt servering lukker kl. 00. Der er endnu ikke meldt ud, hvornår denne regel skal opholde.

Den daglige dag foregår helt normalt, og der er ikke nogen ændringer på hvordan der fungere, udover at nogen arbejder hjemmefra – det er bestemt af virksomhederne, og ikke et krav alle steder.

Alt i alt er rådet, hav et mundbind med når du skal noget – så er du på den sikre side.

Når du skal rejse til Spanien skal du udfylde en formular for at få adgang, denne skal udfyldes inden afrejse, hvor du enten skal vise en negativ test eller at du er færdig vaccineret.

 

Vi glæder os til at alt er tilbage ved det normale igen, forhåbentligt inden alt for længe.

Skrevet af Louise

 

“At rejse, er at leve.”

H. C. Andersen