fbpx

At rejse med JobSpanien

Dit livs rejse

Sidder du derhjemme og måske synes at vejret er lidt trist og gråt, ligesom mig? Eller ville du måske gerne ud og opleve noget, før voksenlivet for alvor starter? Det var sådan jeg sad og tænkte, da jeg begyndte at undersøge hvilke muligheder jeg havde.

Først gik jeg ind på Google og bare søgte på job i udlandet, og der kom JobSpanien frem! Jeg tænkte med det samme at Spanien og jeg kunne være et super Match! Jeg var meget åben for mulighederne om hvilke jobs jeg ville have, men jeg kunne også læse på anmeldelserne, at dem som der havde fået jobs igennem dem, havde fået nogle gode jobs.

Selve tryghedsdelen var enormt vigtig for mig, idet jeg aldrig havde prøvet noget der mindende om. Men her kunne jeg også læse, at flere havde skrevet at de følte at de blev taget “i hånden” hele vejen.

Her tænkte jeg .. Det må jeg altså give et skud.

Jeg registrerede mig straks på deres hjemmeside, hvor der stod jeg ville blive ringet op af ens af deres recruitere. Allerede dagen efter ringede Alex fra JobSpanien. Her talte vi om hvilke erfaringer og behov jeg havde for at skulle afsted, for at han kunne finde det bedste match til mig.

Jeg syntes der var en god sikkerhed i at han spurgte meget ind til hvem jeg var, og hvad jeg gerne ville – så det ikke bare blev noget, der slet ikke passede til mig.

Alex fortalte mig om et job i Barcelona, hvor jeg skulle arbejde med kundeservice. Virksomheden jeg skulle arbejde ved gav 1 måneds bolig og fly derned. Det var meget betrykkende for mig, for så var jeg sikker på at jeg havde tag over hovedet den første måned.

Allerede samme aften sendte jeg mit CV, og fik en masse gode råd med på vejen til hvordan jeg fik lavet et CV, med de detaljer der var relevant for netop dette job. Endnu en service, var at han kiggede mit CV igennem, og kom med de rettelser der skulle være.

Da jeg havde sendt det – og det blev godkendt, sendte Alex det allerede videre.

Der gik et par dage hvor jeg nok tjekkede min mail omkring 15-20 gange om dagen, for at se om der var svar.

Så kom der svar måske 5 dage senere, at jeg skulle til samtale. Jeg aftale en tid med virksomheden, og vi fik en god samtale, og kort efter tjekkede der en mail ind med at jeg havde fået jobbet.

Med det samme gik jeg i gang med at kigge på sommertøj, selvom jeg skulle afsted om 2 måneder, så kunne jeg ikke vente;-).

Dagene op til fik jeg bestilt fly og var helt klar! JobSpanien ringede 4 dage inden afrejse, og fortalte alt i forhold til Corona-regler ved afrejse fra Danmark til Spanien. Det var lidt besværligt, så jeg var meget glad for lige at få det forklaret!

Da jeg ankom stod en fra JobSpanien klar til at hente mig, og kørte mig til mit hotel.

Dagene gik hurtigt, og jeg fandt en lejlighed efter 14 dage, hvor jeg kunne bo permanent.

Planen var at jeg ville afsted i 1 år, men altså den plan er jeg ikke sikker på holder – hvis du spørg mig om 2 år hvor jeg er, så befinder jeg mig nok stadig i Barcelona.

Jeg vil anbefale alle at tage til Spanien, hvor der ud fra min erfaringer er garanti på en oplevelse for livet!

 

Skrevet af Andreas Kragekjær Pedersen

 

“At rejse, er at leve.”

H. C. Andersen